tabung bella

Tuesday, February 25, 2014

Dari Size S ke M dan bakal ke L





Biarla org kate niss xgemuk pon tapi yang penting niss tau niss da berisi..Dulu nak cecah 40kg pon payah sekarang ni 56kg..owh tak penah ku duga.almost semua baju dah ketat..Seluar jeans kalau pakai mesti xkan kanching punye..bukan xnak kanching.tapi mmg xleh kancing.Nak beli jeans baru tapi rase macam dah bukan zaman nak pakai jeans lagi..tak lame lagi kan nak masuk 3 series kene la ubah sikit penampilan ala-ala ladies gitew dan lebih muslimah..insyaALLAH.

First time seumur hidup pakai skirt labuh, rase ayu giler beb terserlah kewanitaan ku..hik2x..Alhamdulilah Encik Bee suke tapi sayang di saat kewanitaan terserlah ni lah badan makin bam-bam buatkan niss rase xselesa untuk beli dress labuh..

Oleh sebab ramai da tegur secara direct and indirect , niss tekad nak kurangkan lemak kat badan..huhuhu..target niss  45kg sebelum raya..go2x..chaiyok..Jadi langkah-langkah yang akan di ambil adalah seperti berikut...


  • ·         Diet atkin

  • ·         Bersenam (nak bli tali skipping ..)

  • ·         Puase senin khamis insyaALLAH..

  • ·         Minum lagi banyak air

Harap-harap usaha murni ni dapat di jalankan.Bukan ape sebab kat opis ni banyak nau dermawan makanan.Udahle awok ni dok kat sebelah meja yang ade makanan ni..ish2x..dugaan..Semua yang niss akan lakukan ni bukannye untuk cantik semata tapi untuk kesihatan dan juga kesejahteraan rumahtangga..Kalau boleh nak jadi macam Siti khadijah isteri rasullulah s.a.w.

O.klah doakan niss berjaya okay..

1 comment:

ct cucubi said...

Good luck Nini! Nanti bolehlah malaram time raya. aja2 fwaiting!