tabung bella

Wednesday, September 7, 2011

Ade sesape nak anak kucing??

     Salam...
     lame rase nye tak update blog ni..tetibe ari ni ter gerak lak nak update blog ni memandang kan keje pon xbape ade.Okla straight to the point sbenarnye NISS nak tanye kalo ade sesape nak anak kucing untuk dibela..
     Memandangkan terlampau banyak cucu-cucu niss jadi niss nak bagi kepada org yang sayang kucing dan sanggup nak jage mereka..Semuanya ade 9ekor .Nanti NISS upload pic die org..tinggal  5 ekor je yang masih tak bertuan lagi..Kalo ade yang sudi boleh la tinggalkan mesej ye..

            5 ekor--persian+DLH  (4oren+1 oren campur itam)
  • Nak cari org yg mampu ,sanggup and sayang kucing sahaja
  • Boleh gantikan kucing dengan makanan kitten blackwood 7.5kg@ duit harga blackwood 7.5kg
P/S: mereka ni anak kepada blackiey+sunquick..boleh tgk pic die org kat blog niss
      

    Monday, May 2, 2011

    Sebulan sudah berlalu..

                        Sebulan dah berlalu..since niss upadate entry yg lepas  dan
    sebulan gak berlalu dan niss still xbekerja lagi..Bukan memilih cume rezeki belum ade lagi.
    Selalu rase diri ni useless sbb jobless..

                       Dalam tempoh sebulan ni ade juge beberape interview yang niss pegi semua tgh tggu jawapan.Dok umah niss start bekebun sambil jage anak2x bulus niss...Niss tanam jagung,terung,cili dan sawi tok memnuhi masa lapang..Ada dalam satu buku yg niss bace kite kene memenuhi mase dengan bende berfaedah walaupon kite tak bekerja..Buku "La Tahzan" banyak bagi niss sedar  dari terus layan perasaan negatif.Walaupun mcm tu niss still nak kan sokongan dari manusia..Org-org yg dekat dengan niss semcm xmemberi sokongan..kekadang niss rase mcm niss ade wat slh besar jer..
           
                    Alhamdulilah ade gak kawan yang bagi sokongan dengan beri kate-kate motivasi yang niss x mungkin lupe.

              "Jangan lah terlalau kecewa dengan masalah hari ini sehingga terlupa akan kebahagian hari esok kerana mungkin esok Allah telah sediakan sebuah kebahagian untukmu sebagai hadiah ketabahan hari ini.."

           Time2x.. mcm ni teringat kat lagu Allahyarham sudirman..Jom layan...


    Aku Penganggur

    Jangan ku dipandang hina
    Hanya kerna aku penganggur
    Jangan pula ku dilupa
    Hanya kerna aku penganggur

    Aku hanya insan biasa
    Ingin juga hidup bahgia
    Ohoo... nasibku
    Aku penganggur
    Ohoo... nasibku
    Aku penganggur

    Puas sudah mencari kerja
    Memang nasib aku penganggur
    Masih belum diterima
    Memang nasib aku penganggur

    Hasrat hati ingin membantu
    Menjaga orang tua ku
    Ohoo... nasibku
    Aku penganggur
    Ohoo... nasibku
    Aku penganggur

    Aku anak berbudi bahasa
    Walaupun aku penganggur
    Hormat kepada orang tua
    Walaupun aku penganggur

    nota: Ya ALLAh berilah kekuatan untuk aku lalui ujian mu ini..AMIN

    Thursday, March 31, 2011

    Hari terakhir bersama globinmed

              Hari ni hari terakhir..
    jadi seorang pekerja.. 
           cane la agaknye pasni nak bagi anak2x..mkn..
    Mintak ALLAH permudahkan dapat keje yang baru...
               Mungkin jugak akan lame tak berblog..
       Niss akan rindu sume geng pencinta haiwan.......
    Doakan niss dapat keje yang baru lagi better dari skang....

    Friday, March 25, 2011

    kisak si keymonk yg dah lame tertunda

            

          Kisah si keymonk ni ade dalam list niss nak tulis dulu..tapi punye la lame nak tulis..bkn pe sebab xde pic rase macam xbest je nak update...ni sume sejak lappy rosak..tapi ari ni sejak da update desihn blog sume jadi semangat nak cite pasal keymonk....


              Keymonk ni furrkids niss yg paling bongsu& paling nakal..geram je dengan die neh....Ade memacam geram yang die wat..Memule die bagi niss geram sebab pi cabot niss nye huruf "g"  lappy keypad..pastu komplot beramai2x..jatuhkan lappy lak...ARghhhhhhhhhhh...geramnye...........


              Lagi...satu die suke tolak barang jatuh ke bawah..Semacam ade perasaan happy dalam diri die..bile tgk barang jatuh...keymonk..2x..Manje bile nak tido..suke tido kat kaki niss..suke loncat2x..suke berlari2x..n paling die suke main dgn kakak angkat die sunquick...bile dua jadi satu...hancur bilik di buat nye..

    Thursday, March 24, 2011

    blog under maintanence

                     Salam kengkawan lame rasenye tak update blog.
    Tup-tup je rase nak ecit header..
    ha..amekkaw...cenggitu jadi rupenye...
    Sori la kengkawan..mmg hodoh kan blog ni...
    still under construction
    sesape yg terar tu...
    mehla guide niss..nih..;p

    Wednesday, March 16, 2011

    Kisah seorg hamba ALLAH : Emo ke ???

             Salam...Semakin hari semakin tua terase diri ni..
    tapi satu bende yang tak dapat nak di buang jauh..adalah Emo..
    Emo ke niss ni???..
    Bende ni dah di perasan sejak kecil lagi..
    pantang la org cakap sikit mule la nak lekat dalam otak n touching..
            mase touching..memang rase dendam gile...
                      tapi bile lame muhasabah diri...slow2x..perasaan tu akan hilang
    kekadang agak pelik juge bile lihat segelintir org yg mcm takde perasaan je....
    bile mereka berade dlm keadaan yg sepatutnya die org touching
    Kan ke bagus kalo diri ni begitu juga..
    Emo adalah...
    mainan perasaan...
    hasutan syaitan...syoh..2x..syaitan..syoh...
    Org yg emo selalunye..
    x disukai org
    x di senangi org...
    dah tau!!! nape buat juge hah!!!


                                             -| sekian dari hamba ALLAH yg emo|-


    Friday, March 11, 2011

    Review: Merong Mahawangsa..

                 
                          Semalam niss pegi tgk merong mahawangsa kat galaxy ampang..Cerita terbitan KRU..1st time tgk kat tv  mase die promote cite ni..nampak tak menarik..yela sebab niss xsuke cerite perang2x..n cerite zaman dulu2x..Tapi sebab ramai org da wat spekulasi kate cite ni best..niss pon taknak ketinggalan..So 1st day cite ni kuar je teros nak tgk..nak jadi org pertama yg komen..huhuhuh..;p

                         Cerita yang simple tapi ada mesej..rase mcm nak tgk lagi je hari ni..memang best..dari mule sampai akhir sikit pon xbosan..hahahah..mesti korang yg tak tgk lagi tu benggang kan????K la niss cite sikit pasal cite ni..Cerite ni mengisahkan seorang pemuda yg bernama merong mahawangsa beliau seorang pelayar .Belayar ke serata dunia.....kebetulan kapal raja rom musnah dalam perjalanan mereka menghantar putera raja mereka untuk di kawinkan dengan puteri china..dan mase ni lah putera raja rom berjumpa  merong mahawangsa dan mengambil nya sebagai bodyguard@penunjuk arah ke tanah besar..

                          Di Tanah besar tu penduduk berpecah belah terdapat satu puak bernama geruda yang tersangat la jht nya..puak geruda sering menyerang tanah besar setiap beberapa bulan..dan memusnahkan tanah besar..kisah seterusnya boleh tgk kat wyg ek..cerite lelbih kang marah lak abg KRU..huhuhuh...


                          
        Apa yang niss leh cakap kat sini..cerita ni bagus sebab
    • kite boleh belajar sejarah dengan menonton.Kalo xde cite ni niss pon xtau sejarah merong mahawangsa..tetibe je rase niss pon ade darah merong mahawangsa..;p..
    • Merong mahawangsa ni perangai die mcm Jack sparrow (pirate of caribean)..Macho n mengode..nakal2x..sikit..i loike..
    • sound dan visual yg best..same kualiti mcm tgk cerita org putih..TAHNIAH abg KRU..
    • Pendek cite mmg best la cerite nih..
    • tapi ade satu yg kurang logik bile kebanyakan nya cakap B.I..sbb setahu niss waktu dulu bahasa melayu merupakan bahasa pengantara.

    Thursday, March 10, 2011

    One day before my anniversarry...

                       Esok Aniversarry yg ke 9..
    mcm tak caye je..tapi masih tak prepare pape..
             xbeli adiah pon lagi..
    xtau nak beli ape??kering idea + kering poket..;p
        help2x..help...

    Monday, March 7, 2011

    Siapakah pengacara AF9???

                   Petang ni Pengacara AF9 yang misteri tu akan terjawab..tapi dari hint2x..yang niss dengar dari radio Era..niss dapat rasakan yang pengacara AF9 tu adalah AZNIL HJ NAWAWI..Bertambah-tambah pasti lagi bile niss dengar sendiri radio era pagi tadi..terdapat banyak hint2x..yang di beri sebijik sebulat mcm PAK NIL..
    Antaranya :-  
    • Pengacara Senior..
    • Dekat 2O thn lebih mengacara
    • Menjadi pengacara rancangan kanak-kanak..
    • Nama bermula huruf A

    Nak tau betol ke tak tekaan niss,kite tggu petang ni..Korang lak teka sape ek????

    Wednesday, March 2, 2011

    Buat si pencinta haiwan..

      Buat si pencinta haiwan.....
                 Sabarlah dengan mereka yg tidak mencintai haiwan....
               
      Buat si pencinta haiwan....
                Teruslah mencintai haiwan itu, biar pon org lain tidak memahami kamu...
               
      Buat si pencinta haiwan......
                 Sebaik mane kamu cube menjaga hati mereka,mereka tetap begitu...

       Buat si pencinta haiwan.....
                 Butakan mata ,pekak kan telinge bile mendengar mereka mengata..

       Buat si pencinta haiwan..... 
                 Masih ramai org yang seangkatan dengan mu..yang bisa menyayangi haiwan juga...

        Buat si pencinta haiwan....
                 Memang susah mereka memahami minat kita... biarkan....

    nota kaki di mulot   : Akan terus menyayangi mereka hingga akhir hayat...      

    Tuesday, March 1, 2011

    Internet OoOoO internet

                       Lame tak update entri..sume pasal laptop rosak,internet kat opis lak slow..Sekian terima kasih..

    Thursday, February 24, 2011

    Lawak pagi..

                Salam all reader's lame tak tulis blog nih..rindu yg mendalam rasenye..mesti korang pon rindu kat niss kan??hahahah..biase la..budget famous mmg mcm ni..;p..Bkn pe 2,3 ari ni ade kursus. Pagi tadi bangun awal gile..since washing machine da rosak.baju lak betimbun2x..bangun2x.. je..terus bagi anak-anak bulu mkn..die org da eow2x..lapa..kot..

               Kul 5 tu bangun..macam nak sahur jek..terus pi basuh baju..dah alang2x..basah mandi sekali..pastu terus sesiap nak pi keje..lepas da siap tu niss sidai dulu kain yg da basuh tu..kemas ape yang patut..tgk2x..jam mcm da lambat..ape lagi rushing la..

              Mase nak keluar tu..teringat nak buang sampah yg mengandungi poo budak2x..tu..ade 2 sampah..satu boo dak2x..tu and 1 lagi sampah biase..So bile tgh rushing,cecepat niss capai handbag, 2 sampah tu..pastu amik lak kunci umah and kunci kete..punye la sarat tangan nak pegang memacam..

            Bukak pintu rumah,pintu pagar ,terus pi buang sampah kat tong sampah besar tu..tangan yg pegang sampah tu pegang kunci kete..so bile nak cepat..tak ingat tangan tu ade kunci kete..so niss buang sume dalam tong sampah tu..tp bunyi nye lain mcm .a'ah lantak lah... da lambat ni..huhuhuhu..

            Sekali bile nak bukak kete je..kunci takde..terus panik..betenang jap..terus terase yg kunci tu ade dalam tong sampah..ape lagi jadi kucin la kejap..selongkar balik tong sampah tu..Aishhh..abis ilang bau perfeum..jadi bau sampah ..huhuhuh..sekian aje lawak pagi ni..;p

    Monday, February 21, 2011

    JOM JOIN AREPNAKBEBEL first giveaway

                 Mari2x.. sume kengkawan join and support arepnakbebel 1st give away ni..walopon laptop niss rosak..semangat jugak nak join 1st give away dari arepnakbebel neh..o.kla tak nak cakap banyak , cakap ke???tulis la..huhuhu..tak nak tulis byk..korang leh usha give away neh..cane???senang je..klik je kat banner kat bawah ok??



    Macam biase ,kenelah follow blog anepnak bebel ni..bukan ape,senang nak tau bile leh dapat adiah..;p..tiada paksaan dalam memolow..which is i like...pastu letak la banner nih..and last sekali tag 3 org kwn dan pasti kan die org tau..kat sini niss nak tag..

    Thursday, February 17, 2011

    Laptop rosak Uwa~~~

            Salam...
                        Geram rasenye,time ade mood nak menulis lak lah.
              laptop rosak..sabo je la..
                         Harapkan komputer opis je la ..itu pon kalo keje..
        kalo tak..
    hanya dapat berharap lappy niss cepat sembuh
        atau ade org nak ganti lappy niss tu..

                         Ni sume anak-anak niss nye pasal..Gurau kuat sangat
                sampaikan lappy yg da beumor 5thn tu dan berat hampir 3 kg mampu die org jthkan..
                         Nak marah ,x bole..dak-dak tu bukan ade otak pon nak pikir..
    So redha je la..


                                       Pada sume bloggers yang niss sayangi..tolong jangan rindu niss sgt ye....
                                         bukan ape nanti abis bulu mata niss..hahahah..
                                             budget ramai la yg nak bace belog ni..
                                      huhuhuh..auw..perasan u....



        nota kaki di mulot : nak kene korek saving la ni gamaknye ;p

    Monday, February 14, 2011

    Suami Isteri yang menjengkelkan..

              Peluk sana,peluk sini,cium sana,cium sini tanpa segan dengan mata sekeliling yang memandang gelagat mereka..Penah tak,korang terlihat aksi-aksi ni..mesti penah punye kan?Naik meluat sebenarnye,tapi ape la yan niss leh wat..nanti org kate niss jeles lak sbb niss xberlaki lagi..
         
             Dah lame dah niss perati gelagat somi isteri ni..Sekali dua tengok,niss xkisah lagi..tapi kalo da berhari2x..bende yang same je nengok naik loye tekak den nih ha...phm la die org nak tunjuk kemesraan..kot ye pon tak payah la depan org ramai..nyampah tau!!!.Niss sempat rakam aksi mereka..So korang layan dan komen la ek..

    tersyium2x..yang si somi lak layan je sampai xnampak bijik mata hitam..






    tido pon nak polok2x..uwek..



    tido sesame..nyampah..nyampah tau..bkn nye jeles..





    Adoyai..mcm die syeorg ade laki..tapi memang pon..huuhhuuhuh ;p

    Sunday, February 13, 2011

    melawat bff part 2

      Salam,
    Agak lame amik mase nak continue entri..huhuhuh..biasela mood tak mengizinkan..Oklah..continue dari part 1 maka berakhirlah hari sabtu itu dengan aktiviti memancing shj..Rase mcm baru kejap je tido,da kene gerak nan kwn niss tu.katenye nak ajak pi mkn kat stulang laut..Lepas sesat,barulah kite org berjumpe tempat tu..

    Malangnye..seafood xde kat situ..mkn je lah ayam penyet+mee jawa..yang nyummy2x..kat sebelah tempat kite org mkn ade tempat duty free..Singgah situ jap,tgk2x..pe yang patut..dapat la beli coklat tok di jadikan ole2x..Sebab kesuntukan mase kite org terus cari tempat jual otak2x..

    Pusing2x..punye pusing beli je la kat angsana.kunun nak beli kat kilang,budget dapat murah la bile beli kat johor ni..Rupe2x..nye lagi mhl dari harga kat k.l..sebab ade membe yang kirim..niss belikan lah..kang kempunan lak..meleleh air liur die..

    Mak niss lak kirim paste mee bandung muar,niss bagai nak gile mencari xjumpe..yang peliknye,org johor pon xtau wujud nye bende tu..Last-last niss pon give up..So niss suruh membe niss tu cari kemudian..sebab kite org da kesuntukan mase sangat..

    Dalam pukul lima kite org gerak balik k.l..hujan turun memang tak berenti sepanjang 2 hari kat sana..Sepanjang lalu kat highway niss perasaan ade certain tempat  di tenggelami air..Alhamdulilah niss xlalu jalan dalam..Kalau tak mau nye..tersangkot dlm banjir..Hope dapat pegi lagi next time..dengan cuaca yang ok dan aktiviti yang padat.

    Thursday, February 10, 2011

    melawat bff at JOHOR part 1

         Salam...

              Terharu rasenye lepas update entri semlm..rupenye aade juge yg nak bace entri dari niss yang ntah hape-hape ntah..;p.So macam list yang ade semlm niss nak start dengan cerita melawat my best fren kat johor..Kisah bermula bila best fren niss pelawa pi rumah die kat johor..tanpa pikir panjang niss pon iye kan aje.Iyela sebab membe pon kate sume perbelanjaan di tanggung except tambang pegi and balik je..

             So nak di jadikan cerita, niss bertolak pi johor 28 januari 2011 petang pas org solat jumaat..Amik half day keje..memule decide nak naik bas tapi harga tiket bus pon lebih kurang je..so niss choose naik kete lebih selesa..

             Dalam area kul 3 lebih kami bertolak..niss pegi berdua je dengan member.Kami bertolak dengan menaiki Sang kancil..terpikir gak sampai ke kancil ke johor..walhal kancil tu tak penah jalan jauh walopon da berumor 7thn.Niss,berserah je lah kat ALLAH..kalo nak jadi pape,kete baru@mhl pon bole je jadi..tol x?.Sebab keadaan nya yang da berumor di tambah dengan cuaca yang berair je (hujan) niss drive dalam 80km/h-100km/h je..plus berenti-berenti untuk solat n tuang minyak..kite org sampai dalam kul 9.Hujan dari kl sampai ke johor tak benti-benti.

             Perut memang lapa gile..masa otw tadi nak benti mkn tapi bff niss ni siap warning jangan makan sebab die da msk..Sampai je rumah die terus mkn..rindu gile masakan die..betahun da tak mkn semenjak die kawin...dulu time kite org dok serumah die merangkap bibik niss..huhuhu jgn mara ye wak..die lah yg rajin masak,tolong basuh baju,lipat kain, kemas bilik,segala-galenye la..huhuhuh..really miss that moment..

            Lepas makan bersihkan apa yang patut pastu terus lebur..sebelum tido bff niss ade kate..sok die kene keje tapi half day je..Niss pon xkisah sgt la..leteh badan pon xhilang leh Qado time die pi keje sok niss ckp dlm ati..Esok pon menjelma bff niss siapkan sarapan. Di layan nye kite org sebijik mcm anak yang nak kene jage umah sementara mak n ayah pi keje ;p

            Golek-golek balik pas bff niss n somi die pi keje..tgk tv dah,mandi dah,makan lagi pon dah..die tak balik-balik keje lagi..last2x..dlm kul 2pm die col ckp die balik lambat sikit..tggu je la..nak jalan sendiri pon tak tau jalan..hujan dari semalam tak berenti-renti..

           Dalam kul 6pm kawan niss balik,die suh siap-siap sebab lepas magrib nak pegi mancing kate nye...tempat mancing yg kite org nak pegi tu dekat pasir gudang dalam 1 jam lebih dari rumah kwn niss..barang-barang macing xbeli lagi..Singah sana,singgah sini..dalam kul 12am kite org sampai  tempat tu Campur dengan sesat bagai..kwn niss pon tak penah pegi,kite org berpandukan google map..Thanks mr.google..

            Sampai sana kunun nak mkn,tapi sume kedai da nak tutup.Org kat kampung tu boleh tahan kerek nye..tak mesra alam langsung.kite org budget boleh pancing dekat tepi-tepi laut je..rupe2xnye kene pi kat kelong die..byk gak kelong kat situ..Nak ke kelong tu kene naik sampan.Satu kepala RM 15.Niss budget boat canggih..rupenye boat kayu..dahla dengan takde life jacket nye..tawakal je la mase tu.sebab niss ingat dekat je.rupenye punyela jauh..pastu kelong tu takde lampu..memang seriau rasenye..tapi sebab da sampai.redha je lah...dengan hujan renyai2x..sume cukup..

            Hujan still turun renyai-renyai..tapi kami terus je dengan aktiviti mancing dengan teori yang di reka sendiri..'ikan lapa sejuk2x..ni" huhuhuhu..Merasa 2x je sentap pancing tu..1st dapat karang je..yang 2nd tu ikan tapi niss rase terlepas.Tetibe,.hujan turun lebat sangat,kite org baru je cadang nak balik.So terpaksela hold dulu niat tu..Time hujan lebat ni,kite org nampak rakit tempat kite org duduk tu beralih..sekejap kekiri,sekejap kekanan,sekejap ke depan sekejap kebelakang..Allah je tau perasaan niss time tu..tapi tok ngelakkan org lain panik,niss pura-pura berani je..huhuhuhuh..

          Akhirnya hujan pon makin redha,kite org cepat-cepat col abg bot tu,dalam 20 minit die datang,Gembira tak terkata,tak sabar nak sampai ke darat..sebab dalam kepala da pikir bukan2x..yela niss da la tak pandai berenang..kalo jadi pape..aish..mcm la niss pikir.Nak dekat azan subuh kite org pon sampai umah..Sampai-sampai ape lagi dengan bau ikan lebur je..nasibla...leteh sangat..kene pulak time tu bendera jepon..mmg syiok la sambung tido.Ade lagi cerita kat johor ni..TUNGGU!!!!!...





           

        
         

    Wednesday, February 9, 2011

    Stresss............

               Tajuk kat atas tu menunjukkan perasaan yang niss alami hingga menyebabkan da dekat seminggu tak update entri..bkn takde idea..idea punye la banyak mencurah2x..cume takde mood nak menulis..banyak perkara di sekeliling niss yang wat niss jadi stress dan bertambah stress..Sebelum idea yang ade tu hilang niss nak list down kan dulu tajuk-tajuk nye..ok..check it out..

    • melawat my bff at johor
    • kisah suami & isteri yg menjengkelkan..
    • Kisah si Keymonk
    • family day Raja Bahtan
    • Gong xi fat chai auntie wendy
    • Projek terbaru niss
    • Batu karang
    Banyak gile,ntah bile la nak stat update entri ni..Aish....mood please come back...

    Monday, January 31, 2011

    kisah Sun Quick..

       Salam sume readers yg sudi bace blog niss yang xseberape ni..Lame menghilang xbererti niss xrindu kat korang sume..hahaha..niss baru balik dari pi melawat sambil holiday kwn niss kat johor..tapi kali ni niss bkn nak cite pasal holiday tu..just nak share pic budak sun quick ni..

                                                             SUN QUICK PROFILE
    ***********************************************************************
                                      NAMA = Sun Quick
                                UMOR= 3 bulan+++
                                JANTINA =  betine bile die tido..jantan bile die jage..huhuhuhuh
                                 HOBI = Belasah kengkawan ,mkn  and "mengemas umah"
                                HABIT =  *mulot bising pot pet..nak tido pon bising kuat bebel..
                                             * suke bagi bontot busuk die kat muke org..busuk punye
                                              budak..grrrrrr!!!!!!!

            Rasenye ade yang da kenal sunquick kan???Cume tak penah tgk sunquick lagi kan??OK ni pic sunquick..harap u'olls enjoy yaw....

    Name saye Sun Quick..comel kan sy???
    Saye suke tido  gaye bebas mcm ni..

    Side effects..;p


    Saye penagih susu cap gantung...erm....i loike..........

    muke leteh......lepas puas mengemas...

    erm..penatnye..mkn..sini pon bole la tido..ZzZzZz...

    Friday, January 28, 2011

    belakang pokok pun jadi.....

                 Salam, Pagi kengkwan..niss baru je sampai opis..nak cite ape yg niss nampak sebelum naik opis tadi...Pagi ni salah budget,niss tersampai awal kat opis..Macam biase bile sampai kat parking niss akan lepak dulu dalam kete sementara tunggu hari cerah..Hari ni sampai dalam kul 6.50..mase memule sampai terdetik gak kat hati..."xnampak pulak kupu-kupu mlm yg selalu ade kat area parking tu".Arh...biarkan la..maybe die org cuti kot ari ni sebab nak hormati hari jumaat..huhuhuuhuh..

                  Tengah asyik niss tunggu nak dengar segmen "cayang die" radio era..tetibe ternampak kelibat seorg kupu-kupu mlm ni..dalam samar2x...nampak macam die cume berkemban..die pegi ke satu pokok ni amik beg..."owh nak tukar baju la tu..".

                  Dalam 15 minit mase berlalu..tapi kupu-kupu mlm tu tak keluar jugak dari sebalik pokok tu.."lantak la die niss fikir mungkin die tido kot??". Hari pon makin cerah,Niss nampak kelibat seorg lelaki tengah nak pakai seluar dari pokok tu..CISS!!! dah agak dah..siap pakai baju sume die pon blah....

                 Niss nak keluar kete tapi takut..dalam takut2x..tu niss keluar gak..Niss jln laju je ke opis..risau kupu-kupu mlm tu kejar niss..sebab niss usha die tadi ..berani usha tapi pastu takut lak..hahahahahaha...Ape la nak jadi dengan manusia zaman sekarang..belakang pokok pon jadi...

    nota kaki di mulot : dunia dah akhir zaman

    Thursday, January 27, 2011

    habit

                   Penah x, korang rase malas je nak buat sesuatu walaupon sebenarnye bende tu adalah bende harian yang wajib dalam hidup kite????..contoh..malas nak mandi,malas nak iron baju,malas nak solat,malas gosok gigi,x suke tolong org and segala2x..malas la pendek kate..

                  Kekadang NISS rase pelik gak..kenapa org lain boleh je buat certain2x..bende ni walhal byk lagi bende penting dalam hidup die..even simple thing pon die terlampau cerewet..ape yang NISS perhatikan..Penyakit pemalas ni sume terjadi atas beberape sebab

    • Keluarga..keluarga terlampau memanjekan anak...sampai anak naik naik lemak..
    • Keturunan,memainkan peranan penting,macam yg kt tau budak ibarat kain putih.kite yang mencorakkan nya..bile budak nampak mak bapak sendiri pemalas..potensi budak tu jadi pemalas amat lah besar..
    • Hasutan syaitanirajim..yang sememangnye suke manusia jadi pemalas sepertinya..
    • Keluarga yang sibuk..mak bapak yg sibok sampai abaikan anak-anak..

     P/S : utk niss dan sume..bende yang di buat hari-hari akan menjadi habit..so korang boleh pilih nak habit yg ade tu baik atau buruk...renung2xkan dan selamat beramal..

    Tuesday, January 25, 2011

    Ibu susuan...

                  Semalam tengah lepak-lepak tetibe dgr sore tomei..hissing..dalam ati niss..nie mesti marah sunquick ni..Sunquick kucing yg niss baru adopt dlm bln lepas..1st day adopt sunquick sangat pendiam..bunyi pon xde..duduk atas katil je..sebab takut dengan tomei&blackiey..masuk 2nd week die da mule "bemesra" dengan anak2x..tomey..Abih anak tomei di buli nye..tomei..jeling je..ade mase tomei luku gak sekali dua..padan ngan muke kamu sunquick..buli lagi anak org depan mak die..hehehehe...

                 Dalam minggu ni gak sunquick da mule berani turun katil and bemesra dengan blackiey..sebab sifat semulajadi blackiey yg mmg romeo tu..so die wat "derk"  je la bile sunquick ni nak bermesra dengan die..die layan je sunquick..ape lagi sunquick pon naik tocang la...bile hampir sume die dapat tackle..
    gambar hanyalah hiasan sahaja xde kene mengene yg hidup atau yanag mati ;p
                                                       
               Semalam niss noticed satu lagi perangai pelik sunquick..die asik dok ngendeng2x tomei je..sambil bising2x..rupe2x..nye die dok ngendeng nan NENEN tomei..tomei yg mmg garang n xberapa lagi boleh terima si sunquick ni ape lagi tepis2x..la sambil hissing..tapi dak yg ketagih susu cap gantung ni wat tak heran je..kene pukul pon pukul lah..huhuhuh..

               Sebab sian nan dak sunquick ni niss pon pegang tomei and bagi die nyusu..dengan gelojohnye..die isap nenen..padahal baru je makan kibbles sebelum tu..pelik tol..selame ni niss penah gak sua kan nenen tomei kat die tapi die wat tak heran je..So skang ni dengan rasminye..tomei da jadi IBU SUSUAN sunquick..huhuhuh..and bile sunquick besar..otomatiknye..sunquick akan jadi MADU tomei..hahahaha..macam-macam...

    Nota kaki di mulot : tiada panggilan sumbang mahram dalam kaum kucing..huhuhuhu

    Friday, January 21, 2011

    kenapa saya suke berblog???

               Salam  kengkwn..cane cuti semlm?ade pecah kelapa ke?huhuhuh..Niss pecah kepala je..;p...Sejak setat tulis blog ni NISS mengaku makin jatuh cinta dengan blog..hahaha..sori ye en Bulat..dengan statement NISS..hari nie NISS nak share kenapa NISS suke berblog..

    Niss suke berblog sebab :-

    • Boleh kenal dengan kwn baru.
    • terjumpe kawan lame...
    • dapat kenal sesorang dengan lebih mendalam..(yela..blog ni kan  umpama diary online.Ade setengah org banyak bende yang die tak terluah..di luah kan kat dalam blog).    
    • Dapat tau berita dengan cepat..semua jenis berita..gosip,idea2x..dan juge kisah peribadi..         
    • Boleh share sesuatu yg kite suke dan kite xsuke..kire macam luahan perasaan la..Ops..tapi jgn over2x..nanti xpasal2x..ade yg masuk lokap..;p  
    • boleh promote bisnes..huhuuhu..
    • boleh join contest2x..ang GA yg di anjurkan kengkwn blogger..
    • last but not least jana pendapatan dengan iklan nuffnang..;)

    nota kaki di mulut : korang suke blog atas reason ape ye???jom share..

      

    Wednesday, January 19, 2011

    sindrom awal tahun..

                  Pejam celik-pejam celik dah nak dekat masuk bln dua..tapi still lagi ramai orang yang menghidap penyakit sindrom down awal tahun ni..
    Dah lame da NISS perasaan penyakit kronik ni...
    tapi baru skang nak tulis entry..heheheh.....
    Penyakit ni hampir sume org akan mengalami nye..
    bile masuk je tahun baru..
    Mesti korang akan :-
      - tersalah cakap umor  dengan confidentnye..atau dengan kate lain tersyashul..;p
    -still tulis dekat tarikh..2010..walhal da 2011
    -asik cakap tahun depan je..padahal tahun depan yg di maksudkan tu da berlaku..;p
    -selalu perasaan mude..refer point pertama tadi..


    P/S:  Melayu mudah lupa..

     




    Monday, January 17, 2011

    macam-macam Tomei & Blackiey

             Masa: di suatu petang selepas zohor sebelum asar.
             Suspek: Tomei & Blackiey..
             Lokasi : Dapur rumah atok..
             Saksi :NISS,adik & Atok

            Semuanye bermule di suatu hari sewaktu NISS sedang melepak-lepak tgk t.v .Tetibe anak2x..tomei nangis(mengiau2x..).Niss agak hairan bin ajaib..coz selalunye..tomei secara otomatik nye akan dtg tgk anak die bile anak die nangis..tapi kali ni lain..MISTERI..mane lak dak tomei ni pegi..dalam otak niss satu je..Mes die da terlepas keluar..NISS pon memula kan siasatan..tgk bwh katil..xde..bawah kusi xde..pi dapur..HAA...ade pon...nampak tomei & blackiey sedang bergurau senda..tanpa berlengah NISS pon dtg dekat dengan mereka...."Owh tersangkut rupenye anak umi ni..".baru je NISS nak lepas kan harness yg mereka pakai..Niss terpandang ular..ye..Ular la yang NISS sangka harness mereka..kelihatan ular tu da lembik..tak berdaya..kene buli dengan Tomei & Blackiey...Sebab takut Ular t ulau Patuk mereka..Niss cecepat jauh kan ular tu & bunuh ular tu..First time bunuh ular..berani-berani takut rasenye..sebab die da lembik je..NISS berani..kalo x..da cabooooot.....

    Lembik ular ni di keje kan tomei n blackiey



    tak cukup tu..blackiey pi cari lagi mangsa..





     Lepas penat tangkap ular ngan tikus ni la jadinya...

    terkankang..sampai tdo pon peluk tikus..mainan

    Wednesday, January 12, 2011

    “mzhany 1st GA”

                                                                        mzhany 1st GA

          Salam....untuk mengubat kesedihan hari ni..NISS nak join GA ni mane lah tau kot2x..menang..terubat la hati yg duka lara ni..;p..tertanye2x..sape yg buat GA ni???GA ni di buat oleh MZ &HANY..sweet couple gitu..Kla xnak cite pepanjang..nak tau syarat-syarat n nak kenal MZHANY lebih dekat leh la  lebih lanjut leh la klik kat banner tu ye..;)

    K, NISS nak buat pantun 4 kerat utk MZHANY


                                                  Hari-hari join GA ni,
                                    GA di buat oleh ramai org,
                                    GA yg ni di buat oleh MZHANY,
                                    Harap-harap boleh la menang "
                                   


    ok..last not least..JOm la kite JOIN reramai..tarikh tutup GA ni 21 January 2011
                                

    Tuesday, January 11, 2011

    JOIN: My Anniversary GiveAway..

    Happy belated anniversarry Danny & Neza

           Usha-punya usha,NISS terjumpe give away neh..huhuhuh..Jadi oleh sebab NISS rase NISS layak masuk contest ni..So NISS decide utk join contest ni Contest My Anniversary GiveAway. Contest ni di anjurkan oleh . ♥ Cahaya Cinta Kami  sempena  aniversarry beliau yg ke 8 dan kebetulan title contest ni sesuai sgt dengan hari ni yang sememangnye..aniversarry NISS yg ke 8thn & 10 bln bersama dengan En.Bulat.
          Sejak dari awal perkenalan lagi kite org selalu countdown ikut  bulan..So hari ni 11 Januari  2011 bersamaan dengan 8thn & 10 bln hubungan kite org.Ok skang check it out persamaan  dan perbezaan NISS dengan pn penganjur ♥ Cahaya Cinta Kami .
    Persamaan : Hubungan kami  iaitu NISS dan  ♥ Cahaya Cinta Kami  bermula pada tahun yg same..So kami akan menghitung thn yg same. ;p
     Perbezaan:  ♥ Cahaya Cinta Kami menyambut aniversarry perkahwinan sementara NISS pulak menyambut   aniversarry relationship kami..:'( sob2x..sedeh..tok diri sendiri..bl la leh kawin agaknye..;p
    lagi satu perbezaan  ♥ Cahaya Cinta Kami  ade ramai anak..NISS pon ade..tapi anak kucing je..;p

    Our love song ( lagu ni sgt match dgn kami cume gantikan januari dengan march..hohoho sesuke je..;p)

    Sebelas Januari Bertemu
    Menjalani Kisah Cinta Ini
    Naluri Berkata Engkaulah Milikku
    Bahagia Selalu Dimiliki
    Bertahun Menjalani Bersamamu
    Kunyatakan bahwa Engkaulah jiwaku

    Akulah Penjagamu
    Akulah Pelindungmu
    Akulah Pendampingmu
    Di setiap langkah-langkahmu

    Pernahku Menyakiti Hatimu
    Pernah kau melupakan janji ini
    Semua Karena kita ini manusia

    Akulah Penjagamu
    Akulah Pelindungmu
    Akulah Pendampingmu
    Di setiap langkah-langkahmu

    Chorus:
    Kau bawa diriku
    Kedalam hidupmu
    Kau basuh diriku
    Dengan rasa sayang
    Senyummu juga sedihmu adalah Hidupku
    Kau sentuh cintaku dengan lembut
    Dengan sejuta warna 

    Lirik 11 Januari - Gigi @ Lirikami

                    

     Kisah kami bermula 8tahun yg lepas..di kenalkan oleh cousin NISS..kite org berkenalan selama 6 bulan sebelum declared as a couple..Sepanjang tahun-tahun yg da berlalu ni..banyak pahit manis yg di lalui bersama..Harap hubungan ini sampai ke jinjang pelamin hendaknye..AMIN..Gambar ni di ambil semasa NISS pergi anniversary yg ke 6..hahaha lame gile..berkurun da..kire ok la kan?janji anniversary ye kan pn penganjur??..Semoga pihak penganjur terpikat dengan entri NISS..;p
    syarat-syaratnya, mudah.. memang mudah..

    1 - Jadi follower..dah jadi

    2 - Harus ada blog..ade blog

    3 - Letakkan banner GA di tajuk entry dan side bar.-.da letak

    4 - create satu entry tuk My Anniversary GiveAway..-dah create

    5 - Dalam entry tu, anda letakkan satu gambar anda yang tak kisahlah dah edit atau belom. nak lebih perhatian silalah rajinkan diri meng-edit. Dan gambar haruslah berkaitan dengan anniversary anda.. Bila sebut anniversary bukan anniversary perkahwinan jer tau, kalau anniversary ngan Bf / Gf pun boleh.. janji ada kaitan dengan soal cinta.. hehehe. -dah buat juge

    6 - Ceritakan sedikit apa yang tersirat di sebalik gambar anda itu.-pon sudah

    7 - Selepas dah siap semua, silalah tinggalkan link entry anda di ruangan Comment. ya..udah dong!

    senang jer kan..?? sebagai contoh seperti di bawah...

    so... jangan tak join.. GA ni akan di rasmikan mulai dari tarikh entry ini di Publish iaitu hari ini 15 Disember 2010 sampai 31 Januari 2011..

    jom join.. n hepy Contesting..!!
    ehh... erk, contest ker nih..??
    apa-apa jer la..hahahah

    Monday, January 10, 2011

    "Extreme makeover from kenitchiko"

            
                  Salam..da mlm ni baru nak tulis entri..tu pon sebab nak masuk contest..huhuhuh..Antara azam baru tahun ni nak masuk contest or join give away..mane lah tau kan ade "LUCK."..survey punye survey..NISS terjumpe satu contest yang rase-rase macam NISS leh join..so tanpe melengahkan mase NISS  pon nak cube nasib..K syarat-syaratnye seperti berikut :-

    Extreme makeover from kenitchiko
    "Extreme makeover from kenitchiko"
                                       
    1. WAJIB menjadi Follower blog

    2. ADD Blog http://kenit197.blogspot.com/ dalam bloglist anda - DONE


    3. Dalam Entry WAJIB upload banner contest & kat SIDEBAR serta pastikan ianya di link semula ke entry contest
    (no link back will be disqualified)

    done
    4. Wajib tag 4 orang rakan dan inform mereka tentang giveaway ini.

    NiSS tag mereka di bawah niee ;-

    Munna80  |
    Emo girl Blogarrhea  |
    |CheQpPJoY|
    |.:: Endless OF Story ::. |

    5. Terbuka kepada Semua yang mempunyai blog yang duk  Malaysia jer
    Tarikh tutup
    18 JANUARI 2011 (11.59pm)


    6. Hanya tajuk dibawah je yang diterima
     "Extreme makeover from kenitchiko"

    7. Upload hanya SEKEPING gambar anda B4 n After dan sila story-mory sikit pasal gambar anda.. 
    sila pastikan gambar jelas & senang untuk di copy paste 

    Nie pic yang niss nak pertandingkan..;)


    Okay Niss cite siket la pasal pic ni..pic yang selepas ni..NISS amik mase kenduri kawin cousin NISS. Jadi tukang sibok kat depan..so ape lagi melaram la..;p..Pic kedua,memang tak make up sebab mase ni jadi org kuat kat dapor..huhuhuuhu..



    8. Bila dah siap, tinggalkan komen di entri ni
    Hadiah pertama berupa
    Geo Contact lens
     

    Hadiah lain akan diupdate later

    Thank You..
    Jom ramai-ramai join contest ni..

    Sunday, January 9, 2011

    kene tag by salfiza

            Da tau kene tag dari ari jumaat,tapi baru ade mood nak wat en3 ari ni..hehehe..sesambil tgk AJL leh gak wat  entri yang di tag oleh cik SALFIZA comel neh..hehehe..Sori lambat sikit..Nak tgk macam mane award nye.. meh kite count dount sesame..  
                                                                 VVVV
                                                                   VV
                                                                    V
              
    Cute kan?Sesuai dengan ayatnye,,"you're cool like a snow"...hahaha..Cool ke NISS ni?hahaha..cool la kot sbb tu salfiza tag NISS tak gitu salfiza??Kat sini ade beberape soklan yang patut di jawab..patut ke???huhuhuh..hentam saje lah labu..Nerbes ni mcm nak jwb soklan spm lak..huhuhuh ;p

                                                                   Bila korang suka tulis entry?
    Hari-hari..tapi selalunye..bile da ade depan komputer idea.."POP"..Blackout!!!!..tapi bile komputer xde mencurah2x..idea diladang gandum.huhuhuhu

    Adakah korang Blogwalking hari-hari?
    ye..saye..blogwalker tegar..huhuhuh..kecuali bile intenet xde..;p

    Namakan tiga blog yang korang paling suka baca..
    | Kucing Utara|
    | dear cudley cats|
    | meowmania |

    Apa yang korang nak cakap dekat ML kalau korang jumpa ML
     
                      Ape rahsie ML ye..comel lotey ni?hehehehe..bagi tau la rahsiye nye..kat sy..hah..lagi satu nak tanye..ayat ni mmg NISS suke sgt tanye kat asrama.."ade abang tak???"..huhuuh..sile la jawab..
     
    Tag 5 orang rakan blogger yang korang rasa cool like a snow~