tabung bella

Monday, May 2, 2011

Sebulan sudah berlalu..

                    Sebulan dah berlalu..since niss upadate entry yg lepas  dan
sebulan gak berlalu dan niss still xbekerja lagi..Bukan memilih cume rezeki belum ade lagi.
Selalu rase diri ni useless sbb jobless..

                   Dalam tempoh sebulan ni ade juge beberape interview yang niss pegi semua tgh tggu jawapan.Dok umah niss start bekebun sambil jage anak2x bulus niss...Niss tanam jagung,terung,cili dan sawi tok memnuhi masa lapang..Ada dalam satu buku yg niss bace kite kene memenuhi mase dengan bende berfaedah walaupon kite tak bekerja..Buku "La Tahzan" banyak bagi niss sedar  dari terus layan perasaan negatif.Walaupun mcm tu niss still nak kan sokongan dari manusia..Org-org yg dekat dengan niss semcm xmemberi sokongan..kekadang niss rase mcm niss ade wat slh besar jer..
       
                Alhamdulilah ade gak kawan yang bagi sokongan dengan beri kate-kate motivasi yang niss x mungkin lupe.

          "Jangan lah terlalau kecewa dengan masalah hari ini sehingga terlupa akan kebahagian hari esok kerana mungkin esok Allah telah sediakan sebuah kebahagian untukmu sebagai hadiah ketabahan hari ini.."

       Time2x.. mcm ni teringat kat lagu Allahyarham sudirman..Jom layan...


Aku Penganggur

Jangan ku dipandang hina
Hanya kerna aku penganggur
Jangan pula ku dilupa
Hanya kerna aku penganggur

Aku hanya insan biasa
Ingin juga hidup bahgia
Ohoo... nasibku
Aku penganggur
Ohoo... nasibku
Aku penganggur

Puas sudah mencari kerja
Memang nasib aku penganggur
Masih belum diterima
Memang nasib aku penganggur

Hasrat hati ingin membantu
Menjaga orang tua ku
Ohoo... nasibku
Aku penganggur
Ohoo... nasibku
Aku penganggur

Aku anak berbudi bahasa
Walaupun aku penganggur
Hormat kepada orang tua
Walaupun aku penganggur

nota: Ya ALLAh berilah kekuatan untuk aku lalui ujian mu ini..AMIN

7 comments:

meowwmania said...

Niss tabahkan hati yer...

mungkin Dia telah merancang sesuatu yg lebih baik utk Niss, anggaplah ujian ini bakal mendapat balasan yg akan mengembirakan dari-Nya :)

NISS said...

Thanks meowmania..mintak2x macam tu la hendaknye..;)

syaz@rozelt said...

k.nini..ade mase nnt kite kuar k..hehe..tu banyk dpt interbiu x lame la tu nak dapat keje baru..amin~

ct_cucubi said...

jgn sedih2 k.. nasib kami ni pun x tahu mcm mn.. (T..T) tabahkan hati k , kami sentiasa doakan awak mdptkan yg lebih baik..

NISS said...

syaz N kak kerol : thanks a lot..

SRenungan said...

sama la kita..
penggangur.. :)

fariha_shahida said...

Salam..
saya Fariha, awk follower blog saya, buka2 blog awk ternmpk this article, myb i can help you or at least show you some opportunity.. sy HERBALIFER, hihi kalau bermint nk thu mcm mne nk buat part time or full time dgn herbalife blh la sms sy ye.. ni no saya 0136195438..


thank you :)