tabung bella

Thursday, January 27, 2011

habit

               Penah x, korang rase malas je nak buat sesuatu walaupon sebenarnye bende tu adalah bende harian yang wajib dalam hidup kite????..contoh..malas nak mandi,malas nak iron baju,malas nak solat,malas gosok gigi,x suke tolong org and segala2x..malas la pendek kate..

              Kekadang NISS rase pelik gak..kenapa org lain boleh je buat certain2x..bende ni walhal byk lagi bende penting dalam hidup die..even simple thing pon die terlampau cerewet..ape yang NISS perhatikan..Penyakit pemalas ni sume terjadi atas beberape sebab

  • Keluarga..keluarga terlampau memanjekan anak...sampai anak naik naik lemak..
  • Keturunan,memainkan peranan penting,macam yg kt tau budak ibarat kain putih.kite yang mencorakkan nya..bile budak nampak mak bapak sendiri pemalas..potensi budak tu jadi pemalas amat lah besar..
  • Hasutan syaitanirajim..yang sememangnye suke manusia jadi pemalas sepertinya..
  • Keluarga yang sibuk..mak bapak yg sibok sampai abaikan anak-anak..

 P/S : utk niss dan sume..bende yang di buat hari-hari akan menjadi habit..so korang boleh pilih nak habit yg ade tu baik atau buruk...renung2xkan dan selamat beramal..

4 comments:

meowwmania said...

selalu sgt! lagi-lagi bab iron baju sgt2 malas huhuu...

DearCats said...

emm percaya atau tidak.. bab malas ni ada melibatkan malas solat.. tau tak solat tu berdosa.. tp malas..

NISS said...

meowmania:memang..niss kalo mls sgt pakai baju yg mmg xyah gosok..huhuhu..;)

Dc:betol tu..zaman sekarang ni ade memacam dugaan..kt manusia kene pandai handle..

Magrib said...

entry anda cool lah!.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Onani (melancap) - Adakah Normal?
Cara cepat tingkatkan traffic
sifilis itu penyakit kelamin 'lah!' 
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Mari lah ROGOL saya!