tabung bella

Friday, March 11, 2011

Review: Merong Mahawangsa..

             
                      Semalam niss pegi tgk merong mahawangsa kat galaxy ampang..Cerita terbitan KRU..1st time tgk kat tv  mase die promote cite ni..nampak tak menarik..yela sebab niss xsuke cerite perang2x..n cerite zaman dulu2x..Tapi sebab ramai org da wat spekulasi kate cite ni best..niss pon taknak ketinggalan..So 1st day cite ni kuar je teros nak tgk..nak jadi org pertama yg komen..huhuhuh..;p

                     Cerita yang simple tapi ada mesej..rase mcm nak tgk lagi je hari ni..memang best..dari mule sampai akhir sikit pon xbosan..hahahah..mesti korang yg tak tgk lagi tu benggang kan????K la niss cite sikit pasal cite ni..Cerite ni mengisahkan seorang pemuda yg bernama merong mahawangsa beliau seorang pelayar .Belayar ke serata dunia.....kebetulan kapal raja rom musnah dalam perjalanan mereka menghantar putera raja mereka untuk di kawinkan dengan puteri china..dan mase ni lah putera raja rom berjumpa  merong mahawangsa dan mengambil nya sebagai bodyguard@penunjuk arah ke tanah besar..

                      Di Tanah besar tu penduduk berpecah belah terdapat satu puak bernama geruda yang tersangat la jht nya..puak geruda sering menyerang tanah besar setiap beberapa bulan..dan memusnahkan tanah besar..kisah seterusnya boleh tgk kat wyg ek..cerite lelbih kang marah lak abg KRU..huhuhuh...


                      
    Apa yang niss leh cakap kat sini..cerita ni bagus sebab
  • kite boleh belajar sejarah dengan menonton.Kalo xde cite ni niss pon xtau sejarah merong mahawangsa..tetibe je rase niss pon ade darah merong mahawangsa..;p..
  • Merong mahawangsa ni perangai die mcm Jack sparrow (pirate of caribean)..Macho n mengode..nakal2x..sikit..i loike..
  • sound dan visual yg best..same kualiti mcm tgk cerita org putih..TAHNIAH abg KRU..
  • Pendek cite mmg best la cerite nih..
  • tapi ade satu yg kurang logik bile kebanyakan nya cakap B.I..sbb setahu niss waktu dulu bahasa melayu merupakan bahasa pengantara.

4 comments:

rozelt @ syaz said...

nak jd 1st yg komen..hehe..mmg nak tgk cte nie myb next week dis week blek kampung~ good review~

meowwmania said...

mcm best jer...tp cerita ni byk dpt komen yg tak best kan

NISS said...

meowmania:sape yg bg komen tak best tu..xsupport org melayu lgsg..;)

ct_cucubi said...

bestnyer... nak tgk cd vetak rompak.. !! hahahahaha..