tabung bella

Friday, September 27, 2013

Husnuzon

Assalamualaikum kengkwn..im back atas permintaan ramai..ya mmg niss budget popular.ok mari kt flash back kire2x 3thn yang lepas.sejak berenti keje dan sebulan jadi pengganggur,akhirnya dapat kerja di sebuah company swasta.Sesungguhnya Allah mmg MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG..die beri kerja yang baru..selagi niss di uji bila kereta asik rosak mase mula bekerja.Gaji sebulan habis repair kereta.tak cukup tu siap loan pama..tapi tu semua ujian allah untuk uji hambanya..sebagai ganti Allah gerakkan ati abah untuk keluarkan kereta baru utk Niss beserta deposit kereta..Thanks abah tak terbalas rasenye dengan duit tapi insyallah akan niss balas dengan kasih syg n doa.

Kerja di tempat baru ok walaupon pada mulenye agak terkejut dgn suasana openspace kat sane.Tiap2x jumaat ada bacaan yassin,tiap pagi akan ada bacaan doa.suke sgt dgn enviroment ni tp ada sesuatu yg biarla niss simpan sebagai pengajaran..dalam 1 tahun bekerja niss di tawar jadi tetap.Alhamdulilah..walopon terpakse bekrja dalam suasana terpakse niss teruskan demi mencari sesuap nasik.Sekali lagi allah beri jalan selepas dugaan yang di berikan.sesuatu yang telah lama di impikan iaitu untuk niss mendirikan masjid.Bersabar dan beriman lah dengan dugaan allah sesungguhnya allah xmemberati umatnye melainkan dgn kemampuannye.Sentiasalah bersangka baik dengan allah ye kengkwn..jumpa lagi di entri flash back setrusnya..;)

4 comments:

Syaz Rozelt said...

as salam k.nini..welcome back!!!!..semoga kita same2 rajin update entry lepas nie..rezeki Allah memang maha luas..insya Allah kalau rajen berdoa & berusaha kita dpt capai ape yang kita nak tuu... =)

NISS said...

amboi..lajunye..huhuhuh..banyak cite nak cite nih..tggu tau

bebel cik orked said...

kak ninie i missyu sombong lama xwhtspp

NISS said...

miss u too..ala ingat cik orked ni bz sejak jadi student blk ni