tabung bella

Wednesday, October 2, 2013

Sebelum semasa dan selepas 16 jun 2012-part1


Okay hari ni nak sambung flash back episode 2..sebelum tu ade ape ek dengan 16 jun 2012 tu??..thanks la pada sesape yg masih ingat lagi tarikh tu..yang tak ingat sila ikuti entri ini tanpa jemu hokay..;p.

AMARAN ENTRI INI MUNGKIN PANJANG DAN MENYERONOKKAN..KEBOSANAN ADALAH DI BAWAH TANGGUNG JAWAB SENDIRI..

SEBELUM
Ogos 2011, setelah sekian lama en. Bee mencari2x jalan untuk kami bersatu.Akhirnya Allah tunjukkan.En.Bee diterima bekerja di sebuah institut yg dikenali.Hati berbunga2x bile dapat tau en.bee ditwrkan kerja..cahaya untuk membina masjid bersinar2x terserlah..huhuhu..tanpa.berlengah2x.planning utk diadakan ikatan pun di buat..setelah berbincang sesame sendiri..10 sept tarikh yng sesuai.Oleh sebab takut tak jadi so xinform pon dekat mak dengan abah yg family. En.bee nak dtg merisik.Hari yg di nantikan pun tiba oleh sebab raya masih berbaki so niss ckp kat mak yang family En.bee nak dtg beraya.Macam biase mak masak special al maklumlah besan nak datang punyalah mak excited kul 4 pagi lagi mak da bagun masak..plan mmg nak sesenyap je..yg tau pasal risikan ni mak,abah,adik n family en.bee.
Family en.bee dtg bwk.sebentuk cincin belah rotan yg mane harge nye mase tu mahal nak mampuih..rm210-1gram. mgkin di sebabkan nak dekat CNY beserta sebakul buah...paling sweet memory, cincin di sarung oleh kakak ipar yg baru bersalin 4 ari..sanggup die dtg..terharu niss.Perjanjian di buat setahun..walaupon time tu satu sen pon xde dalam saving tapi niss percaya Allah akan beri pertolongan untuk org yg nak membina masjid ni.Empat bulan pun berlalu saving still xcukup..hati dah mule risau tapi still berusaha dan bertawakal kat allah.alhamdulilah xlame lepas tu  rezki pon ade..setelah mencapai kata sepakat kami pilih 16 june 2012 sebagai hari kami membina masjid.
hasil tangan yang xseberapa

Preparation dlm mase 4 bulan..amik kau..tapi org kate kalau duit ade senang je..mula2x..shoping brg hantaran..beli sekali derap fuh...terase mcm org kaye kejap...servey pelamin,baju,make up,door gift.Memule niat nak smpn separuh duit hantaran tapi disebabkan brg skrg semuanya mhl.xkesampaian niat nak simpan duit,yang bestnye belum kawin tapi duit hantaran da habis..Peringatan wat yg belum kwin..sesal dulu.pendapatan,sesal kendian tiada gunanye.Dalam mase yg same niss rase tak caye yg niss akan kawin..niss rase mcm xpuas lagi nak bermanje ngan abah,mak and atok.Niss cube untuk spent quality time yang ade bersame mereka.Mak xtunjuk sgt yg rase die akan terpisah dengan niss, yang ketara adalah abah niss..Niss perasan yang die belek2x pic niss kecik2x sambil cerita balik pernagai niss kecik2x..Mgkin die xpecaye  gak yg niss da besar n bakal jadi isteri org.Abah cakap kenduri tanggungjawab die..fuhh..lega niss dgr..Dari apa yg abah plan nampak kesungguhan die nak bg yg terbaik utk niss.walaupon niss da bg tau niss xkisah pun kalau biase2x je..So abah sponsor katering n khemah.Mak sponsor mini pelamin and doorgift.Niss kuar duit untuk pelamin,baju,make up,photographer and videographer.Time ni mmg byk dugaan.Bile tetibe je ati boleh tertanye2x betul ke keputusan yg di buat..betul ke die org nye..try wat istikharah tapi sbb ati kuat padanye..maka die gak lah jwpn yg muncul walopon nampak sgt "bias" nye..huhuhu..    o.k till next part..

door gift VVIP

2 comments:

Syaz Rozelt said...

nak lagi baca cerita kawen k.nini..keep updating ye (ckp org sendiri mls nak update blog)..Alhamdulillah urusan kawen k.nini dpermudahkan =)

NISS said...

Alhamdulilah..10q syaz jadi reader tegar..huhuhuh..syaz pon tulisla..