tabung bella

Thursday, October 10, 2013

Sebelum semasa dan selepas 16 june 2013-part 3.

Assalamualaikum...

Ok.Da tiba mase untuk niss cerita tentang 16 jun 2013.

16 jun 2013
Bangun seawal pukul 6.00pagi.mengantuk jgn cerita lah mlm tadi tido pukul 3pagi.Bangun mandi air bunga yg da rendam semalam..Solat subuh..baru nak break1st,mak andam pon sampai.Ape lagi sambar 1 pack biskut..sambil2x mak andam nak kemas brg2x die niss pon mkn.MUA advise utk niss pakai baju berbutang supaya nanti senang nak salin baju.Bermula la acara menconteng muka niss..Niss request MUA ladies..sekali MUA ladies datang bersama assistannye yg Halfladies...terkono den tapi hasilnya mmg bombastik sampai niss pon terkejut tgk muke sendiri.yang paling best bl tgk reaksi en.bee.

Niss mmg da decide nak tunang sekejap..So pukul 9a.m tunang..just sarung cincin...tgkp gambar then ready for nikah.Pengantin lelaki da sampai..tok kadi pulak yg tak sampai lagi..tggu tok kadi dtg.janji pukul 10.00a.m dalam 10.15a.m baru tok kadi sampai..Tok kadi pun ambil tempat..Memula abah yang kene lafazkan yg die mtk tok kadi untuk nikahkan niss.Masa ni sgt ketara dan jelas yg abah sgt sedih untuk melepaskan anak perempuannya kat tgn org lain..Mase die lafaz kan ayat tu mmg boleh dgr suara sebak seorg abah.Sampai sekarang niss teringin sgt nak tau apa di sebalik kesedihan abah..kesedihan terlampau gembira atau sebaliknya.Muke en.bee sgt tenang seperti dah byk kali kad nikah..huhuhu..tok kadi tanye 2,3 soklan tentang agama dan start la upacara pernikahan..tapi yg wat nervousnye tok kadi lak yg tergagap2x nak sebut name niss..Alhamdulilah en.bee still cool..dengan 1 lafaz yg penuh semangat selamatlah niss menjadi isteri pada en.bee yg telah di cintai selama 10 tahun..benar kate org ade jodoh tak ke mane..
okay tibe mase bersalam2xan dgn semua org sepatutnya..tapi niss ralat sebab salam dgn mak abah,atok,ayah dan mak en.bee..trus ambil gambar tu pon sempat ambil sikit je sebab rushing nak tukar baju and make up untuk bersanding..
Mase niss tengah bersiap..niss intai dari tingkap.nampak hujan renyai2x dalam ati redha je lah kalau dah ini bahagian niss..dapat hint yg bagi tau en.bee da sampai..niss pon kuar dgn semangat membara..huhuhu..walaopon tu la 1st time pakai kasut 3 inchi..memang ketara la..cover cara jalan..Alhamdulilah niss xperlu jalan jauh untuk berarak.Atok suruh niss tggu dekat pelamin je..Dari jauh nampak en.bee jalan laju xmacam pengatin..xsabar naik.pelamin agaknye.Bermula lah acara renjis merenjis di pilis..ade 1 part yg  most memorable sgt..yg dtg n yang tau je tau..huhuhu..sumpah xkan lupe sampai bila2x...ok time to eat..dapat lah mkn 2 suap..pastu photographer xsabar2x nak jlnkan tugas..tapi part ni pon terkilan sebab xbanyak 'pose' sbb pegantin n photographer amatur bab pose mengepose ni..dan bertambah ralatnye bile xde pic dekat katil Empire mak..huhuhu..
Mak dah pesan kene jumpe tetamu yg dtg majlis kami sebsgai tanda hormat and berterima kasih..Oleh sebab segalanya berjalan dengan cepat.Makanya dekat 3,4x lah kami ulang alik untuk bersalam-salaman dengan tetamu yg hadir..Dalam pukul 5 kami pon pergi outdoor..photographer suggest photoshoot kat rumah homestay yg niss pilih untuk pihak lelaki..Maka kami pon kesana dikuti oleh photographer n videographer..Kedua2x.nye jalankan tugas memasing sebaik mungkin..tp niss n en bee yg kayu..so utk video..lakonan kami asik xmenjadi je..keciwa..:'(.Oleh sebab keletihan yg super duper melampau..kami xpergi shoot di pantai kelanang yg ade view cantik tu..Bile da xletih rase menyesal x pergi pantai untuk photoshoot..
      Balik dari photoshoot terase lapar..tukar2x baju trus pi kfc wat pertama kali nye sebagai somi isteri..hik2x..Balik dari kfc terserempak dgn pakcik..die usik kami..kate kami pergi cari hotel..ate idakle kami ni gelojoh bebenor..Dah kenyang baru perasan gelang hantaran xde..cuak rase di dade..Dah byg yg cicir dan xakan jumpe sbb bnde ni mmg kerap.terjadi kat niss..Sedeh tapi at the same time niss doa kalau ade rezki. ade lah.kalo xde maknenye bkn rezki niss.Niss rs nak pi cr kat tmpt photoshoot.Baru naik kereta je tetibe nampak die terselit kat celah seat..Alhamdulilah..masih lagi rezki niss.
         O.k dah mlm...mase yg dah tggu dah tibe..korang pikir ape ha?.mase tok bukak hadiah la..sebelum bukak hadiah,niss ade wat cabutan adiah sikit untuk family2x..yg byk menolong..Mase ni pon rase ralat gak sbb xbagi ucapan terima kasih kat mereka.

p/s :sila prepare bebtul untuk majlis anda kalau tidak jadi mcm niss banyak sgt terkilannye..huhuhu..Jgn lupe dokan kami kekal bahagia hingga ke akhir hayat di berkati allah dan di kurniakan zuriat yg soleh n soleha..;)




3 comments:

Syaz Rozelt said...

akhirnya letak jugak gambar senget tu..hihi..banyak jugak ye k.nini tekilan tapi kitorang sebagai tetamu jemputan nie nampak perfect je =)

NISS said...

ye..syaz..cerite sebalik tabir..sila amik pengajaran..huhuhu

ct cucubi said...

haah perfect kenduri.. best!