tabung bella

Monday, October 28, 2013

Happy Birthday to me..;)

Alhamdulilah. Dah 29tahun..masih di beri kesempatan untuk hidup sebagai hamba allah  dan di beri kesihatan  yang baik.Birthday tahun ni masih lagi berdua nampaknye masih belum ade rezki..Hopefully thn depan dapat sambut birthday bertiga..AMIN.

menumpang kasih anak buah..;)


Umur dah makin lanjut terlantas kat hati.Pikir apa yang da NISS buat sepanjang 29tahun sebagai hambaNYA...rasa kerdil sgt diri ini.Semoga ALLAH permudahkan hajat NISS.Bile atok xsihat niss rase macam sedeh and down..Niss tau mati tu pasti lambat atau cepat tapi niss still rase belum bersedia menghadapi kehilangan org yang tersyg..So sekrg ni niss akan appreciate setiap mase yang ade.Atok sangat cool die tak macam org sakit.Ligat je mungkin jugak sebab nak cover sakit die.

Dua,tiga hari sebelum birthday..kereta niss kemek sebab ada org baling pasu dari atas.Tak pernah rasenye bergado dengan sesape..mungkin ade hikmahnye.Enchik bee suruh redha dan doakan untuk org yang campak pasu tu supaya sedar atas perbuatan die..tipulah kalo niss kate niss 100% redha sebagai manusia biase..kekadang syaitan tiup juga api kemarahan..tu  so cepat2x..istigfar.selang seminggu ade satu lagi kete yang kene batu pulak.Nekad nak pindah tapi tgh cari rumah yang sesuai.

Jumaat lepas SIL ajak celebrate bithday anak die yang selang berapa hari je dari birthday niss..After potong kek and mase tgh mkn kek tiba-tiba MIL datang amik kek niss sikit and suap sambil ucap “happy birthday” and kiss kuat2x melekat..ala2x..geram gitu..

sayang menantu mak..huhuhuh.Hopefully forever ;)


Ahad pegi melaka sebab nak menunaikan hajat MIL yang teringin  nak naik menara taming sari.So pepagi gerak pi melaka.1st place kite org pegi zoo melaka.Gerak keluar dari zoo  terus set nak pegi pantai klebang sebab nak bekelah kat sane tapi otw ujan turun dengan lebat.Singgah jap coconut shake yg glamer tu tapau je trus gerak balik ke kota A’famosa.

verangan..

Malangnye hujan still tak berenti.singgah solat dekat masjid kampung ulu.correct me if i’m wrong.sambung cari port mkn tapi xjumpe..last2x.mkn dalam kete dekat parking tesco..sadis x..huhuhuh.
Then pegi ikan bakar umbai terapung katanye..makan-makan .solat.Oleh sebab xnak keciwakan MIL again pegi menara taming sari.tapi sedihnya tgh maintanence katanye.Bawalah ati yang keciwa pergi river cruise..Alhamdulilah river cruise tak menghampakan.

Oleh sebab tak dapat naik menara taming sari.So for sure trip ni akan di repeat.Bile??xpasti lagi..mungkin thn depan.

Noted:Gambar pegi melaka upload nanti la..;p


6 comments:

Syaz Rozelt said...

huhu..mesti x best kalau apa yg kte planning x menjadi..hope next trip ke melaka dngn MIL dapat naek taming sari =)

Syaz Rozelt said...
This comment has been removed by the author.
ct cucubi said...

next trip bolehlah plan sama.. i jeles dgn kemesraan u dgn MIL.. ;-)

Syaz Rozelt said...

dtg sekali lg nk wish happy belated birthday k.nini!! semoga segala impian bakal tercapai & hidup dalam pelindungan Allah swt sentiasa..aminn

nazatul Izni said...

kak kerol: jgn la jeles i menantu faberet kot setakat ni xde yang boleh cantas i..;p

syaz:Thanks syz..semoga kite semua dentiasa di bawah lindunganNYA.

ct cucubi said...

dah nampak gmbar cium.. alolololo.. muah