tabung bella

Thursday, October 3, 2013

Sebelum semasa selepas 16 june 2013 -part 2

Assalamualaikum..

Bersambung part 2..okay sebelum niss sambung kengkwn perasan  sesuatu tak??..Yup..finally niss da dpt edit blog ni dgn puas ati..huhuhu..rase mcm xjemu mate memandang..Okay skang ni part seminggu sebelum 16bjune ye..tinggal seminggu baru persan banyak benda tak buat lagi..semua bende yang nak d.i.y rase xmenang tangan nak buat..niss abaikan je..abah suruh wat "bunting".alhamdulilah niss jupe org yg wat bunting ni dgn harge berpatutan.Niss serahkan semua dekat die..cume bg tau details je..Hasilnye sgt mengagumkan dalam 3 ari je niss da dpt bunting tu.Tinggal 2 hari lagi, niss wat craving henna.Niss amik yang simple rm10 je untuk kedua2x tangan.Sehari sebelum niss pegi SPA..niss ambil pakej yang bersauna dan berurut..bajet kalau sauna boleh la kecikkan perut buncit ni..erm..mmg harapan la kan..huhuhu..Dua2x bende ni 1st time niss buat..SPA akak ni kat tgkt atas..mase memula masuk terkejut gak nampak ade lelaki.Rupenye2x..kat SPA ni suami isteri boleh sauna sama2x.Akak spa ni pelik die kate selalu pengantin amik facial instead of berurut.Niss cakaplah sebab badan letih sgt sebab tu niss pilih berurut.Akak tu pon suruh masuk bilik sauna.1st time masuk tu mmg rase mcm,' ja alif kun'.akak tu bagi towel kck and sebotol mineral..dalam hati berkata2x.."eh,air ape ni?air jampi ke?".mcm dengar2x je kakak tu trus bagi tau.air tu untuk elakkan hidrasi.owh hokay..minum sikit..then akak tu kunci bilik sauna dari luar.oleh sebab excited trus duduk kat bangku yg ade tu sambil tggu peluh keluar..towel kck tu gune  untok lap peluh dan gosok daki..kalau ade..:p.akak tu kate 15 minit die bukak blk atau kalau xtahan leh panggil die.5minit pon berlalu..peluh kuar byk gile..minum air yg berbaki tu..rase macam nak pitam tapi cube tahan..ok.fine da xtahan.panggil akak tu..suasana kat luar dgn radio yg kuat,anak kecik menangis so akak tu xdgr..ati rase xsedap dah ikut hati nak je rempuh pintu tu.Sebab bertuala so batalkan niat tu and tetibe terdgr suara lelaki kat luar.panas weih..ni baru kat dunia..ketuk2x 3 minit lepas tu bru kakak tu bukak..fuhhh..lega rasenye dapat kuar.Akak tu suruh pegi bilik sebelah untuk berurut.Tengah urut2x tu anak die boleh masuk keluar banyak kali. Bengkek je niss rase.Kalo xde sesape atau perempuan je xpe jugak.Ni laki die laki die ade kat luar kot.Last2x die mara anak die suh dok luar je.1st time berurut segan gile niss tapi akak ni pandai die ajak sembang2x..so xdela segan sgt..balik dari beurut pi kedai bunga..sebab nak cari kelopak bunga ros untuk buat mandi bunga..huhuhu..konon2x nak dapat aura berseri2x..then amik gule2x yg da order untuk candybuffet.Pengantin mmg bz hokey.Alhamdulilah best fren niss sponsor maid untuk tolong kemas rumah..kalau tak sian la.mak.niss.Balik sambung buat doorgift utk vvip and doorgift untuk anak yatim.door gift anak yatim ni atok yang sponsor niss tambah sikit +beli paper beg.

15 JUNE -MALAM

Malam ni malam berinai kecik,Sebenarnye niss xterfikir pon pasal malam ni.malam ni pengantin perempuan naik pelamin sorang je dan di tepung tawar oleh sedara mara.Malam ni ade marhaban,ade tarian unique yang niss pon baru 1st time dengar selain acara meraikkan anak yatim tapi niss xsempat pon bergambar dgn die org..acara mlm ni mmg mcm kacau bilau sikit sbb xde sape yg guide niss utk buat apa.lepas da siap2x pakai songket turquoise.Marhaban pun dah..Intai dari bilik nampak anak yatim tgh mkn  sambil abah bagi door gift n angpau..Niss keluar and duduk kat mini pelamin sambil bergambar dengan kengkwn.Tarian unik tu tgh berlangsung..mak suruh niss duduk kat pelamin luar.Niss pon pegi.tapi bile pegi atok sorang je yg merenjis..tggu punye tggu xde sape pon yg dtg.Niss trus bangun dgn perasaan geram terus masuk bilik..bermula lah drama swasta..mak datang,tanye 'nape cepat sgt akak masuk?'Niss pon mule la nangis sebab rase sedih,rase mcm xde org hiraukan..Mak cakaplah die sibuk.layan tetamu..Mak pon pujuk niss..Niss tau bkn slh mak pon die pon baru 1st time kawinkan anak so die mgkin terlupe.Dalam sibuk2x tu  niss sbenarnye cuak sebab veil xsiap lagi..Veil kwn niss yg tolong buat.Bayangkanlah dengan tak pernah tgk veil tu mcm mane.time ni niss mmg pasrah.kakak yg tolong buat veil ni tgk pic je utk dapatkan gambaran warna.Lepas abis event berinai niss trus pegi hotel yg kwn niss duduk utk tgk veil.Alhamdulilah veil tu matching dgn baju..tapi 1 masalah lagi veil tu xsiap lagi..huhuhu..at the same time niss mmg da standby tudung bawal 2 tone utk gune mase nikah incase veil tu xsiap.Alhamdulilah ade gak yg sudi teman niss mlm tu.Kak kerol dan ecah peneman setia dari mlm hingga ke hari besar.Seperti org mengantuk di sorongkan bantal la kan..d.i.y bunga manggar gula2x yg dah niss cancelkan. Niss onkan balik dgn mtk pertlgan kak kerol dan ecah..dekat pukul 3 pagi gak la baru siap..kak kerol dengan ecah balik hotel sementara niss dan abah tdo depan pintu dgn pintu terbukak..Alhamdulilah xde pencuri.



1 comment:

Syaz Rozelt said...

nak gambar lagikk! bagus nya family k.nini buat majlis jemput anak2 yatim..