tabung bella

Tuesday, October 29, 2013

Shoping barang dapur di NSK.


Salam..
Kali ni entry mak2x sikit ek...
Semua yang baru kawin mesti teruja nak pi soping barang dapurkan?tipulah kalo tak teruja..or mungkin gak xteruja kalo kategori I.J.J. ..huhuhuhu..Mase mula-mula kawin dulu niss shopping kat tesco sebab rase berbaloi kalau beli kat tesco sebab dapat point untuk clubcard and boleh redeeem kupon yang tesco bagi..boleh jimat..yang penting bagi niss JIMAT.

Ok gak lah shoping tesco ni dalam sebulan abis gak rm200.kalau kebetulan byk barang toiletries abis mau gak rm300 tapi ini termasuk dengan makanan anak bulus huhuhu..shoping barang basah pulak selalu pegi pasar tani je tapi sejak kenal pasar borong.Maka mula lah episod beli lauk di pasar borong.

Harga pasar borong berbeza dengan harga pasar tani,nama pun borongkan haruslah lagi murah tapi sebab peti ais kecik so xleh la nak borong untuk sebulan.Borong untuk seminggu tapi kalo malas dua minggu sekali.
Until la terbace blog yang org kate NSK tu lagi murah and niss notice yang jiran2x pon selalu bawak beg plastik NSK.That’s mean NSK mesti xjauh dari rumah niss.cakap ngan encik bee die bagi tau  NSK ade dekat kuchai lama.erm mmg dekatla kan..


Hari yang kite org plan pi NSK pon tiba,sangat teruja..NISS mmg suke pi supermarket berbanding dengan shopping complex.Macam biase sampai NSK amik troli bajet macam la nak beli bykkan??wohaa..
Macam org kampung masuk bandar mata melilau2x nak tgk harga semua barang kalau boleh tapi tempat ni besar kot tak abis pon pi setiap pelusuk.Amik mane yang perlu je..ni lagi satu niss punye falsafah..beli keperluan sahaja dan bukan kehendak.


Selesai  bahagian kering niss terus pegi bahagian basah.Sekali tgk omak aii..banyak nye lauk sogar bugar..geram den nengoknye..sebut je ikan ape?hampir semua ade .bukan ikan je siput,lobster,salmon pendek kate semua adela.Harge berpatutan..


Mase tgh pilih2x..lauk encik bee sengih2x  and tanye

encik bee: “awak tau tak awk amik troli ape syg??”.
Niss:Hah troli org ke ??
Encik bee: teka la
Niss: ala malas la..
Encik bee: tuding jari kat troli yang tak jauh dari situ
Niss: ape?? Trolli non –halal..
 
segar bugar
Biarkan je barang yg dah amik tu..Amik troli biase and amik balik barang yg lain..huhuu 1st time pi merket ade troli non halal..huhuhu.So korang bile pi NSK tu check2x la troli ek jgn jadi macam niss patutla nampak org usha je mase niss bawak troli non halal tu.

Yea2x..da jumpe tempat beli barang dapor baik punye.Nape niss suke NSK :-

  • ·         Murah dari pasaraya yang lain yang niss tau
  • ·         Ade discount untuk member yang mostly beza nye rm1.00.Kad untuk jadi member rm10 shj
  • ·         Barang kering and barang basah dalam satu tempat
  • ·         Ade air cond
  • ·          Paling penting 24 jam ye kengkawan.Agak2x rase boring tgh mlm atau subuh.Ajak la hubby dating kat NSK..huhuhu.
  • ·         Barang yang segar bugar and beraneka jenis.


Ok untuk kwn2x..yang nak berjimat tu leh datang sini.lupe lak nak bagitau NSK ni ade banyak cawangan ye bukan je di kuchai lama saje.


2 comments:

ct cucubi said...

Troli non halal first time dgr.. makin hari makin suke baca post awak.. keep up :)

crystal bee said...

thanks kak kerol..semangat saya nak tulis