tabung bella

Tuesday, November 12, 2013

Eksperimen bercucuk tanam dalam pasu di rumah apartment



Sejak dua menjak ni minat niss bercucuk tanam sgt la mendalam..ekceli dari kecik minat ni mmg dah ada.Baru skang ada mase nak implement kat umah sendiri..huhuhu..Walaupun dok kat umah bertingkek-tingkek..
Lebih kurang macam ni la niss tanam..;p

Kawasan balkoni dah lapang sebab dah bawak cage masuk dalam n no more furry kids main kat balkoni..Eksperimen pon bermula..dengan excited gi nursery beli tanah.mule-mule nak tanam kat dalam bekas plastik @box gabus putih tu je tapi mase balik umah mak nampak pasu-pasu kosong kecil  bergelimpangan so ape lagi mintak kat mak.mak bagi..dah save bajet..ye ni mmg projek bajet niss..

So dekat nursery beli tanah campur  2 bungkus and benih sayur
                                           Tanah campur = rm2.50 x 2 = rm 5.00
                                           Benih sayur      =rm 1.00 x 2 = rm 2.00
                                           Pasu                  =  FOC
                                       -------------------------------------------------------
                                           Total                 = rm 7.00

Sebab nursery tu ade 2 jenis sayur je.So beli 2 je .Padahal nak beli banyak lagi.Niss beli Bayam dan kankung.Hari ni baru hari ke-3 since the experiment ..kita tunggu hasilnya..untuk 1st experimen ni niss guna 2 pasu je dulu.


Okay kite tunggu hasilnya bulan depan..


3 comments:

ct cucubi said...

bolehlah msk bw opis..:P

crystal bee said...

Boleh je kalau menjadi..hik2x..

Syaz Rozelt said...

lama jugak eh nak dapat hasil..kena tg sebulan..chaiyok2 k.nini =)