tabung bella

Thursday, January 23, 2014

D.i.y pelipat baju.








Dalam banyak-banyak keje rumah,lipat baju ni memang ade malas sikit la..;p.Tgk kat youtube ade ajar cara lipat mudah..tapi rase tangan ni pengkau je nak ikot cara tu.So reject.Nampak pulak bende pelipat baju tu.

Macam senang je..macam best je..;p.

Dekat luar dah ade jual bende ni range dalam rm25 paling murah penah nampak rm15..ye niss memang berkira,so niss decide nak wat bende ni je and ofkos foc.


Meh kite tgk hasil nye..memang tak kemas okay sebab yang ni main potong je. Tapi hasilnye tetap menarik..





Ni lah kotak yang bakal jadi mangsa..;p.





xukur pon main taram je.. 




xbape kemas sebab kotak ni lembik..nanti nak wat lain pakai kotak keras.

comey tak..comey tak..



ni lah hasil nye sekate je kan?;p


Lepas dah siap lipat letak dalam kotak yang dah di balut  asingkan ikut jenis baju..cth: baju t-shirt dalam 1 kotak,baju berkolar 1 kotak,seluar dan lain2x..Sejak buat macam ni almari en.bee teratur sampai dan tak bersepah lagi sebab die nak amik baju senang..

Jgn lupe try ye..apa yang penting JIMAT duit,masa dan tenaga..

4 comments:

Nanie said...

hmm... boleh tahan... kreatif

ct cucubi said...

harga brg makin naik.. semua kene jimat2 sekarang... kene jadi lebih kreatif.. sblm gst implement sepenuhnya.. moh kite shopping.. :P

Nazatul Izni said...

Nanie:10q 2x

ct cucubi: betul tu nampak boleh wat sesuatu je dengan barang terbuang..

ct cucubi said...

acik nini, bila nak update blog.. lama kami tunggu tau..