tabung bella

Friday, August 15, 2014

Little Caliph: My ttc story :Pap Smear

Pap Smear
-----------

Dr bagi next appoiment 6/8/2014.So hari yang di tunggu tiba.Nurse suruh datang pukul 6pm-8pm untuk dapatkan giliran.

Walaopon bedebor and malu untuk wat pap smear tu ku gagahkan jua demi nak tau apa kah masalah ku yang besarang selama ni.

Sebab nak dapat giliran yang pertama kul 5 lagi dah terpacak kat klinik S tu nampak macam nak closed pulak cecepat masuk and tujuk appoiment kad.So niss bejaya dapat giliran 1st.

Tungu punya tunggu Dr. S ni datang kul 7.30.Elok sgt la tu kan wat patient tunggu lame kan?.Ni second time kot.Kot ye pon ade hal urgent mtk la nurse informed patient kan?

Bile dr.s da smapai pon dalam 10 minit gak nak tggu die prepare barang die.

Bile sampai turn niss,jumpe Dr.s. Muke nye tak bape nak friendly walopon banyak review yang kate die nie softspoken la tu la ini la..tapi sepanjang pengalaman 2x ni mmg hampeh..

Tanye sebelum ni datang wat pe?Terus stat wat pap smear.Oleh sebab xde pengalaman and masih memalu nak kangkang.Dr. suh cecepat..Tak suka tau kene pakse wat bende cecepat dah le kite tak biase.

Prosedur tu mmg xlame dalam 5minit.Yang penting tak sakit.Ada orang kate akan kuar darah.Alhamdulilah niss ok je.Lepas wat pap smear Dr. cakap lebih kurang and laju2x..xsempat niss nak tanye macam2x blur jadinye..Bile tgk muke Dr. tu macam xsabo je nak suh kite keluar.

Dr. set appoiment CD2 untuk amik darah.tapi niss xpasti samada nak teruskan dengan Dr.S ni atau pon cari Dr. Lain

 Pap smear: rm40
cosultation:rm50
--------------------
total = rm90

1 comment:

Syaz Rozelt said...

As salam k.nini..ni sy bru ade mse nk jln2 blog org..wah k.nini dh buat pap smear..sy ade gak nurse suruh buat..tp asyik lari2 sebab segan..hehe..all da best k.nini..never give up..pray hard k..