tabung bella

Monday, November 15, 2010

Sekitar MTEST

        MTEST??ape bende tu ek??oooo ujian english yang kene amik utk sambung degree tu kan??..ni adalah certain  ayat untuk org yang xpenah mohon KPLI..MTEST ni maksud die Malaysian Teacher Selection Test..Lebih kurang macam ni la..huhuhuhu.
         Alhamdulilah lepas second time try dapat gak panggilan MTEST..Nervous gak mase memule nak check isau nanti resultnye mengecewakan..tapi nak taknak kene tgk gak..hahaha sengal..Bila da check alhamdulilah result positif..dapat gak pi selection MTEST tu..NISS dapat tempat MTEST kat SMK PUTRAJAYA P2.
         Malam sebelum MTEST baru nak cari buku.Pi la  kedai buku popular Alhamdulilah ada gak buku MTEST penulis nya MOON SOOK SANG..kalo xsalah pandang la..hahah..NISS beli buku ni sebab banyak forumer kate buku ni bagus..Bile da beli..Memang betol la ape yg forumer kate..Die ade nota ,cara nak jwb soalan dan set soalan.Harga nye rm23.90je.
        Tido mlm xnyenyak mimpi yang bebukan..mimpi terlewat pi MTEST la,terlupe palai kasut la..teruk betol..risau punye pasal..dahla xtau sekolah tu kat mane..usha pakai google map je..Memule sesat gak..pastu dalam kul 8 sampai.YaALLAH kagumnye tgk sekolah tu.cantik..mula la berangan nak ngajar kat situ..;)

Cantik kan???


                Sampai je terus kene sign name untuk tujuan kehadiran.Pukul 8.50 semua candidate di benarkan masuk..NISS duduk duduk line tiga dari kanan..1st set soalan yang NISS dapat ialah soalan analitikal..soalan yang sangat kritikal..Soalan menguji IQ dan kemahiran berpikiran secara kritis dan kreatif..Otak NISS da tepu .Dua tahun dah tak penah amik exam..dapat pulak soklan yg kritikal tu..rase mcm nak muntah pon ade...hahahah...
        After 2 hours 30 minit..fuh..lege semua soalan da buat..perot da lapa..time to go back..Dah buat yang terbaik..selebihnye terpulang pada ALLAH.Hanya mampu merancang..ALLAH yang tentukan.

4 comments: