tabung bella

Tuesday, November 9, 2010

tomei HILANG???


     Seronok rasenye dapat cuti tiga hari baru-baru ni sempena depavali..balik je keje cecpat siap-siap pack barang anak-anak.Actually memang ade satu beg dah dikhaskan utk die org..so xde la serabut sgt..Amik yg penting-penting je..Dak-dak bulu ni memang xleh tengok NISS pakai tudung..tau je nak jln..stat la NGIAU~~
memanje nak ikut..Bile sume barang da masuk baru la NISS amik blackiey n tomei.Alhamdulilah dieorg ni boleh di dokong n dok diam-diam.InsyaALLAH ade rezeki lebih nanti beli 1 cage utk die org.
pandai posing..rindu nye..ngan chemboy...

      Sebelum  otw nak balik,atuk ade call suruh amik barang kat umah uncle NISS.Alang-alang memang da lalu situ NISS singgah je la..tetibe cousin NISS nak ikut balik kampung..xpela kete pon ade ruang lagi..cume masalahnye satu je..die TAKUT kucing..huhuhuh..Anak-anak NISS kalo dlm kete die org bebas..Memule perjalanan die org agak behave..tapi masuk setengah perjalanan die org wat perangai yang xpenah di buat-buat.Boleh pulak die org pepanjat sane sini..menjerit-jerit la cousin NISS..dah nak sampai baru la mereka Ok balik.
     
      Bile sampai je deduanye da tido.Tapi ni lagi satu perangai pelik mereka..mereka akan terjage bile kete berenti..So stat la mengiau~~Bile naik je kat umah atok..memasing amik mood..leteh la kunun da jalan jauh..tak sampai 10 minit..berlari-lari kat umah tok nyang mereka..Tok nyang geleng kepala je..1st day mereka berjalan dengan rutin biase kalau dok kampung..Pepagi bawak mereka jejalan keliling umah bagi merasa tanah..Sian org bandar. tak penah jumpe tanah.huhuhuhuh..
hanya sempat bersamanye 1tahun saje..;'(
                                          
      Tu pasal setiap kali balik kampung die org suke..dapat menyetan..pantang pintu terbukak mesti lari keluar.Niss nak kasi die org main kat luar tapi isau mereka xdapat jumpe jalan balik,lagi pon anjing liar byk.Kehilangan CHEMBOY dulu betul-betul buat NISS fobia.Tetibe syahdu lak teringat chemboy...rindu lak kat die..Semoge chemboy gembire selalu..
      Dalam berjage-jage taknak kasi pintu terbukak..Pintu terbukak juge..Niss tgh tido mase tu..bangun-bangun agak pelik gak tak dengar mereka main kejar-kejar.Terus x sedap hati..Pi tanye adik NISS mane blackiey n tomei..blackiey ade,tapi tomei xde..terus carik dalam umah..semue spot-spot faberet die NISS tgk..tapi HAMPA..carik kat luar..pon xde..SAH ni mesti da keluar lame ni..
Hensem kan saye..??
      Dengar je tomei hilang..sume tolong carik..makcik and cousin sume tolong carik tapi tak jumpe..NISS pujuk hati sendiri.."ya ALLAH kalau masih ade kesempatan utk aku utk bersama tomei jumpe kan die kembali,kalo xde..jadilah aku HAMBA mu yang REDHA atas kehilangan ni..Air mate dah mencurah dah..tapi cover depan sumue org..

    Tup-tup mak call lak,mak nak ckp laen sbenarnye..teros ngadu kat mak tomei hilang..mak suh cari..Date nan kengkwn pukul   9.00,mesej die org ckp lambat sikit sbb anak hilang..huhuhuh..Atok ajak breakfast dulu..tapi wat derk je...sbb xde mood..Anak hilang,ade selera ke nak makan????.Sesiap,dalam otak pikir kalo pas blk date nan kengkwn ni kalo anak tak balik lagi nak report polis..tapi ade ke polis nak layan???.Teringat jeans dalam kete..terus pi nak amik..tetibe..dgr sore MEOw~~~yang ala-ala nak hilang sore..tgk-tgk tomei ngah tersangkut harness kat tayar kete..
      ALHAMDULILAH...syukur xterhingga..da jumpe baru la ade mood nak date nan kengkwn...Kalau xde harness tu mesti die da hilang macam chemboy...Tomei jgn nakal-nakal lagi..babab kang...




     




    

2 comments:

DearCats said...

terkezut tgk muka tomei! ingatkan Jessie, kucing yg DC jumpa. Bila belek, emm Tomei tak de taik lalat mcm Jessie.. *sib baik.. kalau idak mau nangih setawon huhu*

Adibah Sharudin said...

comelnye.. dbah pun de kucing.. tapi hilang plak.. rndu dia..hehe