tabung bella

Friday, December 31, 2010

AZAM 2011

                    Seperti yang dijanjikan niss nak share azam niss tok 2011 ni..Banyak jugak azam 2010 yang tak tertunai..APE DIE??...xpela biar la rahsie bak kate dato siti nurhaliza..yang pasti azam 2011 akan di kongsikan sebagai rujukan di tahun 2012.

        Memandangkan tahun 2009 NISS xde blog so nak kongsi la sikit ape yang menarik sepanjang 2009 tu.
  Sebelum 2010 mesti ade 2009 kan?? Alhamdulilah banyak juge perkara-perkara yang baik berlaku dalam tahun ni

Antaranya :-
  • Febuari    2009
          -Dapat keje..-walopon keje ni tak sepadan dengan kelayakan yang ade tapi NISS redha..
  •   Oktober  2009    
           -Hubungan mule direstui.daripada family NISS .sikit demi sedikit. ...After 7years..
           -Konvo
Alhamdulilah, tahun 2010 hidup NISS lebih teratur dan lebih kemampuan untuk "memberi"daripada tahun sebelum ni..

  • Jan 2010     
      -Cousin NISS nikah.( MUHD KHAIRI IZWAN & FATIMAH)
  • March 2010
       - Dapat keje yang sesuai dengan kelayakan dan masuk dalam sektor awam walaupon status hanya 
         sambilan.NISS still bersyukur byk2x pada ALLAH.
       - Adopted TOMEI..and stat bela kucing

  • Mei
       - Sorang lagi cousin NISS kawin ( RAJA ABDULLAH & NORSURIYATI)
  • Julai  2010
       - Adopted Blackiey.
  • November
       - Sorang lagi cousin NISS kawin..(RAJA MAHANI &KHAIRUL IZWAN).That's why la NISS tak
         kawin tahun ni..huhuhuh..baik punye alasan..
  • Disember
      -  kontrak tamat.
      -  Tomei lahirkan 2 ekor anak yang comel..

          Ramai Cousin NISS berkawin bermakne,keluarga NISS akan berkembang...SUKE2x..2010 berlabuh dengan penuh kegembiraan..semoga kegembiraan ini berterusan sampai bila-bila.Tahun 2011 akan bermule means umor jugak akan meningkat...Mase kecik dulu punye tak sabar nak besar..bile da besar=tue ni..rase kalo boleh nak umor tu statik kat situ je..hik2x..

          Mudah-mudahan azam NISS ni dapat tertunai :-
  • nak dapatkan keje tetap..Aim for gov.tapi kalo xdapat swasta pon ok..
  • nak terapkan nilai-nilai islam dalam diri..ni bukan bermaksud niss tak terapkan nilai-nilai islam selama ni..cume kurang..dan sebagai manusia biase NISS leka.
  • nak kurangkan perasaan jeles pada bende yang tak sepatutnya..
  • nak tolong sesape je yang memerlukan pertolongan..aish..budget mcm superhero lak..
  • nak jadi berani bersuare..
  • nak menyimpan untuk mase depan..huhuhu..da tua baru la nak menyimpan..selame ni boros.nak join ASH maybe..
  • nak buang sifat betangguh dan sifat malas.
  • nak manage semua bende sebelum buat.
  • dan last sekali..hope sgt boleh tercapai..kawin @ tunang.


Harap tahun baru ni akan membawa lembaran baru dalam hidup NISS.Lebih maju,lebih "sempurna" dalam segala hal  di dunia mahu pon akhirat.Amin..... 


"SELAMAT TAHUN BARU UTK SEMUA BLOGGER...
HARAP IMPIAN KITE SEMUA AKAN TER CAPAI"



                             

3 comments:

misyamissyou said...

lamenye..7 tahun br family start restu..hm..moga tuhan permudahan urusan 2011 nanti ye :D

Fiqah Alias said...

hepi new year awk..!! =) hope tahun 2011 nie akan bertambah baik drpd tahun2 sblum nie..

NISS said...

missyamissyou:alhamdulilah..berkat kesabaran kami berdua..amin..thanks ye..

fiqah=hapi new year tok awk juge..hope bertambah kwn2x..bloger..amin..