tabung bella

Tuesday, December 28, 2010

:Review: Guliver's travel movie

 REVIEW : GULIVER'S TRAVEL MOVIE


      Ahad lepas, NISS gi tengok movie gulliver's travel.Cerita ni di adaptasi dari sebuah novel..xtau cite ape??ala cite orang besar yang kene ikat dengan sekumpulan org kecik..macam  kat bawah ni ha....


  Ok,da boleh bayangkan iklan movie ni kan??Oleh sebab movie biase da habis..terpaksela tgk yang 3D nye..adeh kopak..bkn ape,bagi NISS movie ni xbest tgk 3D sebab xberbaloi-baloi..tapi kalo yang byk duit tu..di persilakan la...huhuhuhu..

     Berbalik pada review movie ni..Movie ni cerita tentang seorang lelaki bernama Lemuel Gulliver yang merupakan seorang pekerja di bahagian mail room..

Lemuel gulliver ni  seorang :-
  • yang tak serius dalam keje.
  • kebudak-budakkan
  • suke main game 
  • suke rock
cube bayangkan bangun2x..tido je kene ikat macam ni.;P

tapi beliau telah jatuh cinta dengan opismate beliau yang merupakan seorang travel's editor..So dalam usaha untuk mengimpresskan gadis itu,beliau telah menulis satu post berkaitan dengan travel.Guliver's berjaya menanckle gadis itu..lalu gadis itu menyuruh beliau tulis lagi tentang bermude triangle.

.Dengan semangat yang jitu guliver's pergi ke laut utk menuju ke segi tiga bermude itu.. dalam perjalanannye beliau telah tertido..So ape kah kesudahanye..??? apa yang akan terjadi?dapatkah beliau kawin dengan gadis itu?? ape tunggu lagi???pergi la ke TGV atau cinema-cinema yang berdekatan utk mengetahui kesudahnye...

Moral of the story dalam movie ni:-
  • Jangan malas-malas and kuat berangan
  • Jangan tipu org.Walopon dengan menipu dapat membuat anda rase "best".
  • Jangan mudah mengalah.Kalo nak kat seseorg luahkan je..jangan simpan2x..
  • Bertolak ansur. " We Hate War"

4 comments:

KINA said...

macam best kan citer ni..rituh tgk iklan dia....

NISS said...

best..sesuai tok tontonan umum..;p

Juz Call Me Sharz said...

kite dah tgk cite nie..best2!!! =)

NISS said...

bestkan sharz..bape bintang sharz nak kasi?